lu.jpg

Založba

primus (1).jpg
MO NM.jpg

Med dolenjskimi griči, slabo uro vožnje po avtocesti od Ljubljane in Zagreba, slabi dve uri od morja in Alp leži Novo mesto. A v objemu reke Krke leži ležerno le na panoramskih fotografijah. Dolenjska metropola namreč raste, se razvija, išče nove priložnosti, predvsem pa svojim prebivalcem ponuja prijazno okolje za življenje in delo. Od pohajkovanja po Gorjancih do najmodernejših farmacevtskih laboratorijev.

Hisa Fink.png

V Irči vasi, v Novem mestu, ima svoja vrata široko odprta Hiša Fink. Z globokim spoštovanjem do dediščine in iskreno ljubeznijo do kuhanja ter vsega lepega, kar kuhanje prinaša, sledi Hiša Fink jasni viziji in dolgi tradiciji. Hiša Fink je gostilna ugodja, udobja in neizmernih okusnih užitkov.

Sprejeli so naslednji Hiši red -  scenosled za lačnim lakoto stran vzet:

 

1. Zajtrk in malica od 8. do 11.30 ure

Začnite dan premišljeno. Prebudite um in telo, pridite že zjutraj na zajtrk, malico. Hitreje kot se bo ura bližala poldnevu, bolj dišeče bodo brbotale tople jedi na žlico…Zraven pa si privoščite še kos toplega kruha mame Fink.

 

2. Kosilo med 12. in 16. uro

Točno ob poldan napoči v Hiši Fink čas, ko odprejo njihovo srce – odprejo Jedilni list. Na kulinaričnem sprehodu, kjer sta jedi zasnovala Tanja in Damjan, pohajkujte po vasi, po širši Dolenjski in po Sloveniji ter bodite spogledljivi tudi s sosedi.

S Tanjo duhajte in okušajte domač vrt in bližnji gozd, zeleno reko Krko in prostrane travnike … njen izbor so živila v vsej svoji veličini - preprosta živila, ki jih Damjan v kuhinji naredi veličastna. Damjan, po moško, želi veliko povedat že na prvem koraku … in v močnih esencah okusov nadaljuje skozi jedilnik. Jedi so povezane z ljubimi kraji, prijetnimi spomini, ljubljenimi ljudmi in letnim časom. V kolikor imate dovolj časa, si privoščite sprehod z vsemi 5 postojankami. V kolikor pa je čas vaš gospodar, si izberite 1, 2 ali 3 postojanke.

 

3. Večerja do 23. ure

Naj bo večerja slastna, oči srečne in želodček potešen. Zadovoljite vse čute v spokojno noč. Vino in pivo sta hrani najboljša družba! Bodite družabni.

 

Pojdite na vinsko popotovanje po vinski karti Hiše Fink. Vodijo naj vas želja, ljubezen ali raziskovalna žilica.

 

Hišni red je sprejet za čas od ponedeljka do sobote od 8. do 23. ure

 

V Hiši Fink prisegajo na:

Pristno - kaj je bolj pristno od prvega poljuba Damjana in Tanje, temeljnega kamna hiše Fink?

Lokalno - kaj je bolj lokalnega od peteršilja iz vrta mame Fink?

Aktualno - kaj je bolj aktualno od kuharja, ki sanjsko kuha in kuha tudi kadar sanja?

Hvaležno - kaj je bolj vredno od zveste ekipe, ki verjame, močno verjame, s katero je trud tudi užitek?

Tradicionalno - kaj je bolj tradicionalnega od družinskih receptov Kos?

Veselijo se vašega obiska.

 

Slišijo na +386/41 601 540.

Berejo iz info@hisafink.si.

 

In … ne pozabit pridet lačni in žejni …

KRKA_logo_CMYK.jpg

V več kot 60 letih je Krka d.d. zrasla v skupino, ki jo poleg matične družbe v Sloveniji sestavljajo odvisne družbe in predstavništva v več kot 40 državah. Svoje izdelke tržijo v več kot 70 državah.

Ključni del njihove ponudbe so zdravila na recept, ki lajšajo najpogostejše bolezni sodobnega časa. Zdravila na recept predstavljajo več kot 80 % celotne prodaje, pomemben delež pa prinašajo tudi izdelki brez recepta in veterinarski izdelki. Najpomembnejša so zdravila za bolezni srca in žilja, bolezni osrednjega živčevja ter bolezni prebavil in presnove.

Celotno pot svojih izdelkov obvladujejo z vertikalno integriranim poslovnim modelom. Drugače povedano: snujejo jih od začetka do konca, od razvoja učinkovine do končnega izdelka.

Pri razvoju zdravil, ki temelji na lastnem znanju in inovacijah, sodelujejo strokovnjaki z več kot 30 naravoslovnih in tehničnih področij. Učinkovine sintetizirajo po lastnih inovativnih postopkih, v razvoju in proizvodnji inovativnih farmacevtskih oblik pa uporabljajo najzahtevnejšo tehnologijo.

Izdelke tržijo pod lastnimi blagovnimi znamkami, ki so na prostranem območju od Lizbone do Vladivostoka že močno uveljavljene. Z njihovimi zdravili se vsak dan zdravi 45 milijonov ljudi.

konvikt_Logotip_prim_C.jpg
PZ_logo_crn_bela.png

100% fotografska storitev, ki jo ponujajo v fotografski agenciji FRAME, je zagotovilo, da naročnik dobi kvaliteten izdelek, ki ostane ujet v času. Fotografija je zapisana tako, da jo vsak naslednji trenutek ne spremeni in ostane za vedno v spomin. Profesionalni pristop do naročnika je iz vidika poslovne fotografije pomemben temelj, ki FRAME dela drugačne od večine. Intima, ki jo nudijo naročniku je pogoj za zaupanje, ki ga negujejo skozi različne projekte z naročniki. V fotografski agenciji FRAME poskrbijo, da je izdelek za naročnika najboljši ter opazen tam kamor sodi.

Kontakt

FRAME agencija/fotograf Peter Zakrajsek s.p.

T: +386 31 303 531
E: foto@peterzakrajsek.com

Oglaševanje, oblikovanje in tisk, najem digitalnih panojev, organizacija dogodkov, gostinstvo...vse to in še več, vam nudi Konvikt.

Kontaktinfo@konvikt.si

fotkamsi logo.png

Pri fotkam.si se naučite fotografiranja vaših izdelkov s telefonom v živo ali preko spleta. Nudijo tudi profesionalno portretno fotografiranje ter fotografiranje izdelkov in dogodkov.

Kontakt:

GSM: 031 006 774

www.fotkam.si

DANA LOGO CMYK.jpg
sladoledarna TIK TAk.jpg

Simpatična kavarna in sladoledarna v Črnomlju, kjer se lahko pocrkljate z domačim sladoledom, najbolj norih okusov....brez umetnih barvil in prehranskih dodatkov. Ker pa so okusi različni, vam sladoled pripravijo tudi po vašem okusu. 

Skupina TPV.jpg

TPV je razvojni dobavitelj opreme vozil, ki deluje na globalnem trgu avtomobilske industrije. Razvija in proizvaja sklope karoserije in podvozij, tesnila motorjev, komponente in elemente sedežev. Izdelke razvijajo tudi za največje blagovne znamke, le ti pa zagotavljajo udobnejšo, varnejšo in okolju prijaznejšo vožnjo. Z razvojem lastnih avtomatsko vodenih vozil in ustvarjanjem koncepta pametnih tovarn se aktivno vključujejo v trend Industrije 4.0. V sklopu Skupine TPV dejavnost dopolnjujeta TPV Avto kot največji prodajno servisni center v JV Sloveniji ter TPV Prikolice z razvojem in proizvodnjo lahkih tovornih prikolic.

adria_primary_slogan_slo_cmyk.jpg

Začetki Adrie Mobil, enega vodilnih evropskih proizvajalcev počitniških prikolic, avtodomov in mobilnih hišic, segajo v leto 1965, ko je v Novem mestu nastala prva počitniška prikolica - Adria 375. Že prva prikolica je bila izvožena in prodana na Švedsko, kar lahko danes razumemo kot enega izmed indikatorjev uspeha, ki ga Adriini izdelki vse odtlej dosegajo na evropskih trgih.

Ključni dejavniki uspeha Adrie Mobil so predvsem bogato znanje ter izkušnje na področju razvoja, proizvodnje ter trženja počitniških prikolic, avtodomov ter mobilnih hišic. Celovitost ponudbe, inovativnost ter prilagajanje produktov potrebam kupcev predstavljajo konkurenčno prednost podjetja in blagovne znamke Adria, ki sodi med najbolj prepoznavne in priljubljene na evropskem trgu karavaninga.

Kakovost, inovativnost in izkušnje so vgrajeni v vse izdelke Adrie Mobil, ki svojim uporabnikom ponujajo neskončne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa – spoznajte jih tudi sami.

Dana je slovenski proizvajalec pijač z več kot šestdesetletno tradicijo, kateremu usmeritev je visoka kakovost, varnost in zanesljivost proizvodov. Danes družba Dana ostaja zvesta potrošnikom in svojemu poslanstvu: s paleto izdelkov in storitev vzpodbuja boljše življenje. Pod svojimi blagovnimi znamkami trži naravno mineralno vodo, sokove, nektarje, sadne pijače, negazirane osvežilne pijače, ledene čaje, sirupe in alkoholni program.

 

Bayer.jpg

V podjetju Roletarstvo Bayer d.o.o. se ukvarjajo z proizvodnjo ter vgradnjo PVC stavbnega pohištva in senčil. Njihovi začetki segajo v leto 2000, ko so začeli kot monterji, leta 2004 pa so zagnali lastno proizvodnjo PVC oken in vrat. V tem času so postali eden večjih proizvajalcev omenjenih artiklov, skozi leta pa so razširili njihovo ponudbo - sedaj ponujajo tudi vgradnjo lesenega in PVC-ALU stavbnega pohištva.

V podjetju se trudijo, da vam za vaš vloženi denar ponudijo le najboljše materiale in storitve, kar dokazujejo z zlatim znakom slovenske kakovosti SQ. Da so zanesljiv, kredibilen in nizko tvegan poslovni subjekt za sodelovanje z vsemi poslovnimi partnerji, dokazujejo z evropsko priznanim certifikatom bonitetne odličnosti - zlati AAA. Pohvalijo pa se lahko tudi z dejstvom, da jim je Gospodarska zbornice Slovenije podelila certifikat Excellent SME, kar podjetje uvršča med najboljša mala podjetja v Sloveniji.

Zvestim kupcem in tistim, ki bodo to še postali, želijo ponuditi oblačila, lepa na dotik in pogled. Prijetno blago, v katerem se bo vaše telo počutilo udobno. Vsakodnevno osvežen dizajn, a venomer na sledi rdeči niti, ki so jo začrtali leta 2001.

Ideja oblačil Joe & Luca je bila že od začetka izstopati. Opozarjati nase s konfekcijo, ki združuje nove ideje in odstopa od načel mogočnih trgovskih verig—svoje delavce ter sodelavce plačati pošteno in sorazmerno z uspehom samega podjetja.

Pred kratkim so odprli novo trgovino z oblačili Joe & Luca v BTC Novo mesto.

J&L.png
LOGO SKB LEASING.jpg

V SKB Leasingu vam ponujajo optimalne rešitve in svetovanja s področja financiranja osebnih vozil, komercialnih vozil, raznovrstne opreme in strojev. Prisluhnili bodo vašim željam in skupaj z vami poiskali najprimernejšo obliko financiranja. OSEBNA VOZILA – Glede na vrsto vozila, ročnost odplačevanja in višino pologa, bodo skupaj z vami določili obrok, ki bo prilagojen vašim željam in potrebam. OPREMA – Financirajo gradbeno mehanizacijo in opremo, kovinsko in lesno obdelovalne stroje, tiskarske stroje, kmetijsko mehanizacijo, multifunkcijsko opremo in vso ostalo proizvodno opremo.  KOMERCIALNA VOZILA -  Ponujajo ugodne pogoje pri financiranju tovornih vozil in prikolic, avtobusov in ostalih komercialnih vozil.

Pri tiskarskem škratu je družinska tiskarna ob vznožju Gorjancev. Izdelujejo edinstvene in kakovostne izdelke po meri in z okusom. Poleg tiskanja ponujajo tudi zgibanje, rezanje, perforiranje, luknjanje, vezanje s kovinsko spiralo, plastificiranje, zaobljanje robov in še kaj. Uživajo v izdelavi blokcev, dnevnikov, skicirk in raznih knjižic. Radi zavihajo rokave.

Janja.png
Blasttehni_logo_mail.jpg

So eno vodilnih srednjeevropskih podjetij na področju peskanja in čiščenja s suhim  ledom. Že več kot 10 let uspešno uresničujejo svoje poslanstvo in izpolnjujejo najvišje zahteve po površinski obdelavi serijskih ali posamičnih kosov nekaj milimetrov do več sto metrov.  Peskanje in čiščenje s suhim ledom opravljajo v matični poslovni enoti v Novem mestu in na terenu pri strankah v Sloveniji in tujini.

Benjamin Teraš, rokometni trener, ki praznuje 18. obletnico svojega delovanja. V tem času je zapisal veliko uspešnih zgodb na rokometnih igriščih.

BENOSTAR.jpg

Z moderno tehnološko opremo in visoko usposobljenimi zaposlenimi, danes Tisk Šepic ponuja širok spekter grafičnih storitev. V ponudbi je tako digitalni tisk, računalniški izrez napisov iz najrazličnejših folij, ofset tisk, sitotisk in velikoformatni sitotisk, tampotisk, poslikava vozil in v zadnjem času tudi novost, UV kreativni tisk.

Sepic.jpg

Hvala! 

Lifering