Kaj se bo dogajalo na Bisleksiji

                    9:00    otvoritev dogodka

                    9:30    predstava s kamišibajem za vrtčevske otroke

                   11:00    predstava s kamišibajem za osnovnošolske otroke

     14:00 - 16:00    delavnica za pedagoške delavce, otroke z disleksijo in njihove starše

     16:30 - 18:00    interaktivni posvet »Imam vprašanje«

                  18:00    pogostitev

     18:00 - 19:00   delavnica za otroke z disleksijo in njihove starše

 

       Celodnevni knjižni sejem »Knjiga med nami miga«  

Stained Star

Podrobnejši opis programa...

Predstavitev s kamišibajem

Člani Taus Teatra iz Novega mesta bodo s kamišibajem uprizorili tri pravljice sprva za vrtčevske otroke, nato še za učence prve triade OŠ. Obe uprizoritvi bosta v atriju Knjižnice Mirana Jarca v Novem mestu. Vrtčevski in osnovnošolski otroci bodo prejeli darilo. Za njih je predvidena tudi pogostitev.

 

Delavnica 

Delavnici sta namenjeni zaposlenim v vzgojno-izobraževalnih zavodih (učitelji, specialni pedagogi, psihologi, socialni delavci, logopedi), disleksikom in staršem otrok z disleksijo. Delavnici se bosta izvajali v Trdinovi dvorani v Knjižnici Mirana Jarca in bo za udeležence brezplačna. Udeleženci prejmejo potrdilo o udeležbi delavnice.

Interaktivni posvet "Imam vprašanje"

Interaktivni posvet »Imam vprašanje« v atriju Knjižnice Mirana Jarca je namenjen vzpostavitvi odprte komunikacije med strokovno in zainteresirano javnostjo. Interaktivni posvet bo vodil moderator in vsak udeleženec bo lahko na list papirja anonimno zapisal težave, mnenje, pozitivne ali negativne osebne izkušnje ali vprašanje vezana na disleksijo. Glede na zapis, bo moderator povabil zbrano strokovno javnost, da komentira zapis.

Knjižni sejem "Knjiga med nami miga" 

Založba Primus na knjižnem sejmu predstavlja ustvarjalce, ki pišejo knjige prilagojene disleksikom ali o disleksiji ter ustvarjalce didaktičnih igrač, ki otroku lahko pomagajo pri začetnem opismenjevanju ali pri kasnejšem izobraževanju. Ustvarjalci bodo izdelke cel dan razstavljali v prostoru Bukvarne Knjižnice Mirana Jarca

Vabljeni!